Federacijų taurės kvalifikacijos startas

Kauno „Lituanicos“ beisbolininkai pradėjo kovas Federacijų taurės kvalifikaciniame etape bei iš karto stojo į kovą prieš turnyro šeimininkus – Maskvos „RusStar“ klubo žaidėjus. Kauniečiams startas nebuvo itin sėkmingas ir jie maskviečiams nusileido rezultatu 0:8.

Pirmasis puolimas kauniečiams nebuvo sėkmingas – Andrius Šimaitis ir Mindaugas Strimaitis gavo „strikeoutus“, o Donatas Maciulevičius išmušė kamuoliuką pirmosios bazės gynėjui, taip užsidirbdamas outą.

Nors pirmasis „RusStar“ atmušėjas Davidas Castillo ir atmušė tolimą hitą, Aleksandras Vasilevas nuo startinio „Lituanicos“ metiko Williamo Gordono gavo „strikeoutą“, o Nikita Monakhovas ir Luisas Valiente gavo outus po pramušimų – taškų varžovams pelnyti nepavyko.

Mantas Černauskas ir Williamas Gordonas antrąjį kėlinį pradėjo dviem hitais. Vis dėlto Siegertas Flaneuras padarė varžovams patogų „pastatymą“, o pastarieji čiupo kamuolį ir sviedė į trečią bazę, taip iš žaidimo išmesdami M. Černauską.

Antrąjį outą kauniečiai užsidirbo po Džiugo Gavrilčiko pramušimo, trečiąjį – Mariaus Urbanavičiaus „strikeouto“ metu. Antrajame kėlinyje abi komandas ir toliau persekiojo taškų badas.

Trečiajame kėlinuke nei Paulius Nenartavičiui, nei A. Šimaičiui, nei D. Maciulevičiui nepavyko išeiti į bazę – pirmieji du gavo „strikeoutus“, o D. Maciulevičius pramušė maskviečių trečiajai bazei ir aplenkti mesto kamuoliuko nespėjo.

Gynybą Kauno beisbolininkai pradėjo užtikrintai. W. Gordonas pirmajam atmušėjui Antonui Beliaevui išrašė „strikeoutą“, antrąjį mušėją Denisą Barisnikovą iš žaidimo išmetė po jo išmušimo į orą.

Visgi D. Castillo pirmąją bazę pasiekė po keturių netaiklių W. Gordono metimų, tą patį padarė ir A. Vasilevas. Tiesa, prieš tai D. Castillo dar pavogė antrąją bazę. Tuomet sekė Kauno komandos kečerio M. Strimaičio klaida – netaiklus metimas – pravedusi D. Castillo ir A. Vasilevą atitinkamai į trečiąją ir antrąją bazes.

Po šio epizodo Maskvos komanda dar užpildė ir pirmąją bazę, o N. Monakhovo pramušimas prie pilnų bazių „RusStar“ ekipai atnešė pirmuosius du taškus. R. Bessonovo atmušimas buvo iškeltas į orą, o jį sugavęs M. Černauskas signalizavo kėlinio pabaigą. Nepaisant to, žala kauniečiams jau buvo padaryta, mat jie atsiliko 0:2.

Ketvirtojo kėlinio puolimo metu M. Strimaitis, M. Černauskas ir W. Gordonas pramušė kvadrato gynėjams į rankas ir taip susirinko tris outus.

Penktojo kėlinuko pradžioje S. Flaneuras suklydo, o Aleksandras Kovtunas pramušė hitą, taip leisdamas maskviečiams užpildyti dvi bazes. Tuomet Antonas Beliaevas gavo „strikeoutą“, o dar kitame epizode kauniečiai nepasinaudojo dėkinga situacija ir neatliko outo prie namų bazės, taip leisdami Maskvos beisbolininkams pelnyti tašką.

Paskutinį outą atliko S. Flaneuro ir jam itin gerai atmetusio D. Gavrilčiko duetas, kurie iš aikštelės išmetė per daug laisvės gavusį bėgiką trečiojoje bazėje – „Lituanica“ į penktojo kėlinio puolimą išėjo atsilikdama 0:3.

Penktojo kėlinio pradžia lietuviams buvo lyg užkėrėta, mat visi trys atmušėjai – S. Flaneuras, D. Gavrilčikas ir M. Urbanavičius – nuo varžovų metiko Andrejaus Lobanovo gavo „strikeoutus“.

Viskas visiškai kitaip buvo „RusStar“ komandos stovykloje – Maskvos beisbolininkai N. Monakhovas ir A. Vasilevas pramušė hitus ir taip užėmė dvi bazes. Pirmąjį outą kauniečiams pavyko padaryti pasinaudojus „Infield fly“ taisykle ir ore skriejusį kamuoliuką nuleidus kamuoliuką ant žemės, taip automatiškai uždirbant varžovams outą.

Visgi tuomet W. Gordonas atsitiesė ir R. Bessonovui statistikos protokole įrašė „strikeoutą“. Tiesa, vienas metimas buvo netaiklus ir kauniečiai leido Maskvos beisbolininkams pasislinkti į trečiąją ir antrąją bazes. Po kelių akimirkų sekė dar vienas toks pat metimas ir maskviečiai jau pelnė tašką. Vėliau W. Gordonas varžovams uždirbo „strikeoutą“ ir taip užbaigė šeimininkų puolimą.

Puolime Kauno beisbolininkai ir vėl nesužibėjo – P. Nenartavičius gavo „strikeoutą“, o A. Šimaitis ir D. Maciulevičius pramušė varžovams į rankas bei nespėjo pasiekti pirmosios bazės.

Šeštojo kėlinio pabaigą W. Gordonas pradėjo išrašydamas „strikeoutą“ varžovų metikui, praleisdamas vieną hitą bei uždirbdamas outą iš oro. Visgi tuomet rusai užpildė bazes po keturių netaiklių kauniečių pičerio metimų bei metimo į alkūnę kitam, iš eilės einančiam, „RusStar“ atmušėjui. Šį varžovų puolimą užbaigė ir reikalus aptvarkė A. Šimaičio iš oro pagautas sudėtingas kamuolys.

M. Strimaitis „Lituanicos“ puolime gavo outą po pramušimo į žemę kvadrato gynėjui, o M. Černiauskas po pramušo hito ir W. Gordonas po išprovokuoto „base on balls“ epizodo pasiekė bazes.

Tiesa, M. Černauskas bandė užimti trečiąją bazę, tačiau gavo outą, W. Gordonas pasislinko į antrąją bazę, o S. Flaneuras užėmė pirmąją po keturių išprovokuotų netaiklių pičerio metimų. Kėlinį užbaigė D. Gavrilčikas, pramušęs pažemiui ir gavęs outą pirmojoje bazėje.

Septintojo kėlinio pabaigoje „Lituanicos“ komanda, jau turėdama du outus, leido šeimininkams užpildyti bazes ir atsinešti tris taškus – po 7 kėlinukų „RusStar“ pirmavo 7:0.

Aštuntojo kėlinio puolime kauniečiams pavyko užpildyti trečiąją ir pirmąją bazę, tačiau pelnyti taškų ir vėl nepavyko – sėkmingą puolimo giją nutraukė M. Strimaičio pramušimas pirmosios bazės gynėjui.

To paties kėlinio pabaigoje maskviečiai sugebėjo pasinaudoti kauniečių klaidomis gynyboje, užpildyti antrąją ir trečiąją bazes bei taip pelnyti papildomą tašką.

Lemiamame puolime „Lituanicos“ beisbolininkai Andrius Stravinskas ir Ignas Pauliukevičius gavo „strikeoutus“, o Edgaras Dankovskis išėjo į pirmąją bazę. Viską užbaigė sėkmingas varžovų pičerio metimas Džiugui Gavrilčikui, deklaravęs pirmąjį Kauno komandos pralaimėjimą.

Rytoj, birželio 11 dieną, kauniečių laukia Londono „Mets“ komandos iššūkis. Tiesioginė transliacija 15 valandą Lietuvos laiku galėsite stebėti tinklalapio „Youtube“ kanale „RusStarArena Moscow“.